Inloggen

 

Nieuwsbrief 8: Voorjaar!

Ingrid Op de Laak

VanIngrid Op de Laak

AanIedereen in alle groepen

Beste ouders, verzorgers,

 

Voor u staat weer de nieuwsbrief klaar met nieuws over school en de groepen. Veel leesplezier!

 

Vrijdag 15 maart : Merlijn staakt! De school is dicht.

Wij maken ons zorgen over de toekomst van het onderwijs. Er is een enorm lerarentekort. We wensen goed onderwijs voor alle kinderen, dat jonge mensen gestimuleerd worden om naar de PABO te gaan, want alle leerlingen hebben recht op een leerkracht voor de klas. We rekenen op uw begrip.

 

d

Open Dag op Merlijn en verkiezingen.

 

Op woensdag 20 maart is er tussen 9 en 11.30u een Open Dag op Merlijn. De kinderen in de bovenbouw zullen worden gevraagd te flyeren en er is weer een kleurplatenwedstrijd. Onze stagiaire onderwijsassistent juf Sophie heeft dit onderwerp gekozen als afstudeeropdracht. Houdt U SchouderCom in de gaten voor informatie hierover. Zij zal u hierover informeren.

 

20 maart is Merlijn ook ingericht als stemlokaal voor de verkiezingen van de povinciale staten en het waterschap. Een mooie gelegenheid om onze school eens te bezoeken onder schooltijd. U bent van harte welkom!

 

Groep 4: Vacature is ingevuld.

We verwelkomen twee nieuwe leerkrachten op Merlijn; Debbie Timmer en Amber Kampfraat.

Debbie werkt op maandag en dinsdag en Amber Kampfraat zal woensdag, donderdag en vrijdagochtend voor haar rekening nemen in de groep. Van Anne van Wouwen hebben we afgelopen vrijdag passend afscheid genomen. We zijn blij dat we twee fijne leerkrachten hebben gevonden voor onze groep 4.

 

Sponsorloop vrijdag 22 maart en actiedag 7 april ( zie ook de flyer in de bijlage)

Prijzen Sponsorloop

Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer kinderen van Brazilië naar Nederland kunnen komen. De groep Braziliaanse kinderen geven tijdens ervaringsstage ook een clinic op OBS Merlijn.

Team sportservice ondersteunt de sponsoractie door een prijzenpakket beschikbaar te stellen voor de leerling met de grootste opbrengst. Daarnaast kan er ook een prijs gewonnen worden door de klas met de grootste opbrengst. De prijs voor de klas is een speciale gymles met bijvoorbeeld: dansmatten/ pannakooi.

 

U komt uw zoon/dochter toch wel aanmoedigen? De tijden staan vermeld in de flyer in de bijlage.

Afbeelding van Paddleball UNOAfbeelding van Raxx Badmintonracket KunststofStrandbal

 

Bakken voor de actiedag

Voor de actiedag willen we graag zelfgebakken lekkernijen verkopen. Vind jij het leuk om te bakken en te verkopen op de actiedag? Stuur dan een email Roos Prooij (coördinator van de actiedag). Met je naam en groep naar: rosalynn1@live.nl

 

Mad Science komt weer op Merlijn met te gekke nieuwe lessen!

 

Na een knallende aftrap met een spectaculaire, nieuwe science show op 9-4-2019, kunnen leerlingen van groep 3 t/m 8 zich inschrijven voor de naschoolse wetenschap- en techniekcursus. 

De cursus bestaat uit volledig nieuwe lessen, waardoor deelname ook geschikt is voor kinderen die al eerder hebben meegedaan.

De cursus is op maandag om 15:00uen start 27-5-2019. De lessen duren een uur. 

De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke les staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! 

Na afloop van de show wordt de cursusinformatie aan de kinderen meegegeven. Minimaal 15 en maximaal 24 kinderen per cursusgroep.Bij minder inschrijvingen gaat de cursus niet door. Bij voldoende inschrijvingen (30+) kan er een tweede groep van start.

Inschrijven kan t/m 14-5-2019. Schrijf alvast in op nederland.madscience.org

a

 

GGDflits    Brutaal en opstandig gedrag                  

Iedere ouder loopt er weleens tegenaan, een brutaal en of opstandig kind. Als kinderen ouder worden, moeten ze leren met hun emoties om te gaan. Alle kinderen uiten hun boosheid wel eens door brutaal of opstandig gedrag. Bijvoorbeeld door te schreeuwen, schelden of iets respectloos of onbeschofts te zeggen als iets niet mag of lukt.

Eerst denken, dan doen

Als je kind zich boos voelt, vertel dan dat je kind zich eerst moet afvragen wat de oplossing is: 'eerst denken, dan doen'. Het lukt natuurlijk niet altijd om brutaal en opstandig gedrag te voorkomen. Het ene kind kan dat beter dan het andere kind. Dit heeft met temperament te maken.

 

Lees en kijk op https://www.opvoeden.nl/basisschoolkind/opvoeding-en-gedrag/lastig-gedrag/brutaal-en-opstandig-gedrag/

voor meer tips om met brutaal en opstandig gedrag om te gaan.Werkt de link niet, plak de hele regel dan in uw browser.

Helpen de tips niet, maak dan een afspraak maken met de jeugdverpleegkundige of jeugdarts verbonden aan de school van uw kind. Voor onze school zijn dat Laura Doevendans en Chantal Schulze.

Dit kan via 023- 7891777 op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur en 13.00 - 17.00 uur.

 

Schaaktoernooi

Op zaterdag 6 april zal Schaakclub De Vennep van 13:00 uur tot 17:00 uur een schaaktoernooi organiseren voor kinderen die op de basisschool zitten. Dit toernooi wordt gehouden in Wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52, Nieuw-Vennep.
Aan dit toernooi kunnen maximaal 60 kinderen deelnemen die op de basisscholen in de Haarlemmermeer zitten.
Er zijn 3 individuele prijzen te winnen voor de 3 beste schakers en er zijn 3 schoolprijzen te winnen waarbij gekeken wordt naar de resultaten van de 4 beste schakers per school.De kinderen kunnen zich individueel opgeven bij Schaakclub De Vennep op
het volgende e-mailadres: info@schaakclubdevennep.nl In de mail graag vermelden de naam, leeftijd, telefoonnummer ouder(s) en
naam van de basisschool. Zie ook de flyer in de bijlage.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het team van Merlijn