OBS Merlijn

FAQ | Inloggen
 
 

Lente nieuwsbrief

Ingrid Op de Laak

VanIngrid Op de Laak

AanIedereen in alle groepen

 

ll

 

Het is Lente!

 

Dag allemaal!

 

Als je het weerbericht voor aankomend weekend mag geloven, dan is Koning Winter weer in aantocht. Om de moed erin te houden,open ik deze nieuwsbrief dan ook graag met een vrolijk lente lammetje en voeg allerlei fijne berichten toe over de Lente.

 

Pasen

 

Op Witte Donderdag, 29 maart openen we de schooldag met een 'paasontbijt' in de groep. Het is een gewone schooldag, dus alle kinderen zijn 14.45u uit.

We willen graag aan u een bijdrage vragen voor het ontbijt.
Volgende week donderdag hangen er bij de klassendeuren grote eieren met stippen. Op de stippen staan kleine bijdragen die u voor het ontbijt kunt maken. Het werkt op dezelfde manier als bij het kerstdiner. Neem een stip mee en schrijf op de stip die nog op het ei zit, wat u maakt en voor hoeveel kinderen. Alvast onze hartelijke dank hiervoor.Om het milieu te sparen, willen we u vragen om uiterlijk woensdag 28 maart aan de kinderen een plastic tas mee te geven met daarin, bord, beker en bestek. Graag alles met de naam van uw kind erop. Wij zorgen voor gezellige servetten.

Goede vrijdag 30 maart begint het extra lange paasweekend. We zien de kinderen graag woensdag 4 april weer lekker uitgerust op school.

 

OPEN DAG

 

A.s woensdag 21 maart houden alle scholen van SOPOH een Open Dag. Ook onze school zal die dag van 9u tot 11.30u open zijn voor belangstellenden. De kinderen van groep 8 zullen samen met juf Ingrid rondleidingen verzorgen. Kent u nog ouders die op zoek zijn naar een leuke school voor hun kind, nodig ze namens ons gerust uit.

Kleurwedstrijd

De kinderen hebben vandaag een kleurplaat meegekregen om thuis op te hangen aan het raam. Wilt u ons helpen om reclame te maken voor de Open Dag? De kinderen kunnen voor de mooiste poster een leuk cadeau winnen. Dinsdag rijden de juffen door de wijk om kleurplaten te "spotten" voor de wedstrijd.

 

Referendum over de 'sleepwet'

Merlijn is al van oudsher 'Stemlocatie' voor de gemeente Haarlemmermeer en ook a.s. woensdag zal de aula van de school weer als stemlokaal zijn ingericht voor het referendum. We hopen u allen te ontmoeten.

 

Voorbereding presentatie CultuurMagneetschool

 

Alle leerlingen van onze school konden maandagochtend genieten van het begin van een raamvertelling. Deze raamvertelling zal centraal staan voor de eindpresentatie van ons eerste jaar CultuurMagneetschool. Hierover binnenkort meer.

 

Koning Merlijn is ziek. Haas en de hofnar kunnen Merlijn niet wakker krijgen. De wonderdokter wordt gehaald. Hij luistert en concludeert dat er iets mis is met zijn hart. Er is maar één oplossing:  het sleutelkruid uit het hoge noorden. Het enige probleem is dat de dokter hier 4 dagen voor moet reizen en dat redt de koning niet. Maar gelukkig heeft de wonderdokter hier ook een oplossing voor! Iedere dag moet de koning een show zien waardoor zijn 'rikketik 'blijft kloppen. Hij zal iedere keer op zijn reis mensen met een presentatie naar de koning sturen .

 

En hier komen dan de expressies voor het evenement om de hoek kijken. Leerlingen van Merlijn zullen bovenstaand stuk ook gaan uitspelen tijdens dit evenement, zodat het een echte raamvertelling wordt.

 

Geld voor schoolreis en uitjes

 

Alvast onze dank voor het zo vlot betalen van het geld voor de schoolreis en de 'uitjes' per klas.

Er waren wat vragen van enkele ouders en daar wil ik graag op ingaan.

De leerkrachten zijn bezig met het organiseren van de schoolreis. De reis moet vooraf worden betaald, willen we gebruik maken van de optimale kortingen. Vorig jaar heeft het erg lang geduurd voordat al het geld binnen was en daarom is besloten het moment van betalen ruim voor de schoolreisdatum te plaatsen.

We gaan uit van maximaal € 25,- per leerling. Mocht in de groep van uw kind de reis goedkoper uitvallen, dan wordt het restbedrag gerestitueerd. De kinderen van groep 8 krijgen korting op de schoolreis, omdat het overgebleven kampgeld wordt verrekend met het schoolreisbedrag.

 

Afgelopen jaren brachten de kinderen vaak contant geld mee naar school voor uitjes en excursies. We kregen hierop vragen van ouders of dat niet anders kon. Omdat we niet helemaal kunnen inschatten wat de kosten per jaar per kind zijn, hebben we voor het gemak het bedrag op € 10 vastgesteld. Het excursieseizoen begint langzaam weer. Ook hier geldt, wat niet nodig is komt terug. Aan het eind van het schooljaar zal ik in de nieuwsbrief een overzicht geven van de bestede gelden per groep.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

 

Mad Science op Merlijn

Wat goed dat we de kinderen van Merlijn mogen komen enthousiasmeren voor wetenschap & techniek. De Mad Scientists staan te popelen om langs te komen met een Science show en naschoolse wetenschap & techniek cursus. 

 

Op dinsdag 22-5 wordt een science show gehouden in de aula van Merlijn

1e show: 10:00
2e show: 11:00

 

Na de show kunnen de kinderen van Merlijn zich inschrijven voor een naschoolse wetenschap- en techniek cursus. Deze wordt gehouden op woensdag op Merlijn. De cursus is een serie van 5 lessen (elke week 1 les). 

De lessen starten een kwartier na schooltijd, duren 60 minuten, en zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van groep 3 t/m groep 8. Een groep telt minimaal 15 en maximaal 24 kinderen. In de bijlage en via deze link is informatie over de inhoud  van de zes lessen van schooljaar 2017-2018 te vinden. Om de kinderen te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek, geven we een aantal weken voorafgaand aan de cursus een Science show op school. Zo zien de kinderen met eigen ogen hoe leuk wetenschap & techniek kan zijn.  

 

Starttijd: 12:15 (inloop vanaf 12:00) 

Dag 1: 13-6-2018
Dag 2: 20-6-2018
Dag 3: 27-6-2018
Dag 4: 4-7-2018 
Dag 5: 18-7-2018

Inschrijftermijn

Ouders kunnen hun kind tot 4-6-2018 inschrijven voor de cursus, via onze website (nederland.madscience.org). Op het inschrijfformulier dat de kinderen mee naar huis krijgen staat alle informatie. De cursusprijs is ongeveer €60,- p.p, inclusief materiaal. Aan het einde van elke les krijgen de kinderen een experimentje en een leskaart mee. Met het experimentje kunnen ze thuis verder spelen en leren. Op de leskaart staat wat ze die les geleerd hebben, en uitleg van een extra proefje om thuis te doen. De ouders proberen we te betrekken door ze per e-mail op de hoogte te houden van de lessen.

We hopen natuurlijk dat veel kinderen zich inschrijven voor dit programma.

 

Met vriendelijke groet namens het team van Merlijn,

 

Ingrid Op de Laak

 

l

 

 

 

 

 

Loading...